Monday, August 19, 2013

Η αλήθεια για τις ακραίες υποθερμιδικές δίαιτες

Oι ακραίες υποθερμιδικές δίαιτες, αλλάζουν τη σύσταση του σώματος, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο ρυθμός μεταβολισμού. Γι’ αυτό κάθε νέα προσπάθεια για απώλεια βάρους γίνεται πιο δύσκολη από την προηγούμενη.

Οι επαναλαμβανόμενες αυστηρές δίαιτες δημιουργούν λιγούρες για φαγητά πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη και κατ’ επέκταση εμμονή με το φαγητό. Οι εσωτερικές διαμάχες που αναπτύσσονται για την αποφυγή « απαγορευμένων» τροφών αυξάνουν το άγχος και αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε μια συναισθηματική ανισορροπία.

Αντίθετα μια ισορροπημένη διατροφή, σε συνδυασμό με άσκηση, που οδηγεί σε σταδιακή απώλεια βάρους δεν έχει αρνητικές συνέπειες στο ρυθμό του μεταβολισμού, οδηγεί σε μόνιμο αποτέλεσμα, βελτιώνει την σύσταση του σώματος και κατ’ επέκταση τον ρυθμό μεταβολισμού. Έτσι ενισχύεται η αυτοπεποίθηση και η καλή ψυχολογία του ατόμου.

Γι’ αυτόν τον λόγο προτείνουμε πάντα άσκηση σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή για σταδιακή απώλεια βάρους που να περιλαμβάνει όλες τις ομάδες τροφών, για να καλύπτεται ο οργανισμός σε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά, χωρίς ακραίους περιορισμούς και στερήσεις. Δεν χρειάζεται να πεινάσουμε για να χάσουμε βάρος. Μια σωστή δομή στα γεύματα μας που θα περιλαμβάνουν ποικιλία θρεπτικών συστατικών και μέτρο στην ποσότητα μπορεί ανώδυνα και υγιεινά να οδηγήσει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

No comments:

Post a Comment