Ξινόγαλο με
δημητριακά, μέλι και ακτινίδιο
Υλικά για 4 άτομα
500ml ξινόγαλο
50γρ μούσλι με αποξηραμένα φρούτα
250γρ ακτινίδια
40ml μέλι
100ml χυμό πορτοκαλιού (σουρωμένο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε τα ακτινίδια και τα κόβετε σε ομοιόμορφες φέτες. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τον χυμό από το πορτοκάλι και το μέλι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτετε μέσα στο μείγμα το ακτινίδιο και το αφήνετε να μαριναριστεί για τουλάχιστον μια ώρα.
Μοιράζετε
όλα τα υλικά ομοιόμορφα ποσοτικά σε μπολάκια. Και είναι έτοιμα για σερβίρισμα!
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10 λεπτά
Milkshake με ροδάκινα και σταφύλια
Υλικά για 4 άτομα
500ml φρέσκο γάλα250γρ ροδάκινα
200γρ κόκκινο σταφύλι
40ml μέλι
λίγο τριμμένο πάγο
Ξεφλουδίζετε τα ροδάκινα και τα βάζετε στο ψυγείο. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε νερό ως τη μέση και το βράζετε. Μόλις βράσει το νερό ρίχνετε τα σταφύλια για 2 λεπτά. Τα βγάζετε από την κατσαρόλα και τα τοποθετήτε σε ένα μπολ με νερό και πάγο για 10 λεπτά. Στη συνέχεια τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια και την φλούδα τους. Τέλος χτυπάτε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα σερβίρετε.
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:20 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 5 λεπτάΣαλάτα με κοτόπουλο και ακτινίδιο
Υλικά για 4 άτομα
Για την σαλάτα
500γρ
στήθος κοτόπουλου
150γρ
ακτινίδια καθαρισμένα
1
ραντίτσιο Λίγο φρέσκο βασιλικό
Λίγο μαίντανό
2γρ. αλάτι
5γρ λευκό πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε
το κοτόπουλο για περίπου 20 λεπτά. Μόλις κρυώσει το κόβετε σε λεπτές φέτες. Πλένετε
το ραντίτσιο, το βασιλικό και το μαίντανό. Προσθέτετε το ακτινίδιο κομμένο σε
ψιλές φέτες, ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και τέλος βάζετε το κοτόπουλο.
Για
το ντρεσιν χτυπάτε όλα τα υλικά στο μίξερ και σερβίρετε πάνω από τη σαλάτα.
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:10 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 λεπτά
No comments:
Post a Comment